Lettergrootte   A A A

75 jaar smm in Indonesië

Na een aantal jaren geprobeerd te hebben in Indonesië een plaats te krijgen, lukte het in 1939. De kapucijnen  stonden een deel af van het apostolisch vicariaat Pontianak, de districten Sintang en Kapuas Hulu.Op 15 maart 1939 vertrokken de eerste drie confraters naar West-Borneo. Harry L'Ortye (overste van de missie), Jan Linssen en Bruno (Harry) Driessen komen op 26 april aan in Bika-Nazareth, de eerste statie die de montfortanen gaan overnemen van de kapucijnen.

75 jaar later is er een zelfstandige Indonesische provincie met 100 montfortanen. Het noviciaat is in Ruteng en het scholastikaat in Malang.

Dit feit was voldoende om een jaar lang te vieren. We geven een impressie van de viering in foto's.

hoofddecoratie van een Taman-danser gong-spelers van de Kantuk-stam in optocht naar de kerk in Putussibau De Taman-stam danst bij het klaarmaken van de tafel Taman-stam danst het jubilieum in beeld bij de oude kerk Eucharistieviering met mgr. Agustinus Agus taart aangeboden aan de oudste missionarissen Wim Peeters en Nico Schneiders aan het woord om de jongeren te versterken, krijgen ze de taart weer terug! Mgr. Agus van Sintang verwelkomt Santino Brembilla, generaal overste een Kayan-danser een Kayan-danser wacht bij de oude kerk op de gasten de gasten komen er aan mgr. Agus en pater generaal met Kayan-hoofdbedekking Een tableau wordt gepresenteerd van de komst van de drie pioniers nu worden Indonesische missionarissen uitgestuurd het volkslied van Indonesië wordt gezongen de gasten genieten van het spel