Page 320 - geschiedenis
P. 320

306 SMM in Indonesië 1939-2005
hield in dat op gebied van mariologie en spiritualiteit het een en ander zou moeten gebeuren. Het activeren van equipe mobile lag iets gemakkelijker, omdat enkele confraters al een begin hadden gemaakt in Sintang.
In het prioriteitenschema stond de permanente vorming nog steeds bovenaan, allereerst voor junioren die nog geen eeuwige geloften hadden, vervolgens voor hen die 0-5 jaar eeuwige geloften hadden en pas daarna de volgende groep (mediores) en de seniores. Een andere prioriteit was de consolidatie van de relatie met het bisdom Sintang, met name het afwerken van het contract met het bisdom.
Om de taak van Piet, die behalve delegatie-overste ook rector van het Montfort-seminarie was, te verlichten werden de taken verdeeld onder de leden van de raad. Zo kreeg pater Konradus de taak te zorgen voor de notulen van de vergadering. Widodo werd gevraagd de permanente vorming te coördineren en de delegatie-overste te vervangen bij regionale vergaderingen van religieuzen (Matrida) en bij vergaderingen van het bisdom Sintang. Joep werd coördinator van de pastorale werken. Een ander besluit was de aanstelling van pater Hub Swerts tot delegatie-econoom met broeder Niko Narimo als hulp voor de boekhouding. Ze zijn geen lid van het delegatiebestuur.
Het nieuwe bestuur bepaalde opnieuw de wijze en duur van op verlof gaan door de confraters. Aan de confraters uit het buitenland werd 1 maand per jaar toegekend, ze mochten om de drie jaar op verlof. De Indonesische con- fraters kregen 2 weken per jaar, 4 weken over twee jaar en 6 over 3 jaar zonder de reistijd. De confraters die werkten op hun eigen eiland mochten jaarlijks op verlof gaan.
De delegatie-oversten van Azië ontmoeten elkaar in Mysore, India
Het was voor de Aziatische delegatie-oversten een gewoonte geworden elkaar om de drie jaar te ontmoeten. Na 1990 in Bandung en 1993 in Manilla, was het nu de beurt aan India. De plaats van samenkomst was het huis van de delegatie- overste pater Raja Rao in Mysore. Op donderdag 13 februari 1997 vertrok Piet Derckx van het vliegveld Husein Sastranegara in Bandung met de Merpati Nusantara Airlines naar Singapore om van daaruit verder te vliegen naar Bangalore met de Indian Airlines. Bij aankomst werd hij afgehaald door de overste van het scholasticaat, pater Peter Swamy. Na enkele dagen verblijf in het scholasticaat werden Piet en de delegatie-overste van de Filipijnen José- Luis Sandoval door Raja Rao afgehaald. Het delegatiehuis ligt 300 km.


   318   319   320   321   322