Page 392 - geschiedenis
P. 392

378 SMM in Indonesië 1939-2005
huizen naar Malang. Daarbij kwam dat het scholasticaat in Bandung nog niet verkocht was. Waar het geld vandaan halen om de grond te betalen? Van de andere kant, niet ingaan op het aanbod betekende verlies van een mooie en geschikte locatie. Bleef dus niets anders over dan in drie dagen klaar te komen en zo snel mogelijk contact opnemen met Bandung.
In de vroege morgen, alvorens naar de zondagsmis van 7.00 uur te gaan in de kathedraal, telefoneerden ze met pater Widodo en stelden hem op de hoogte van de stand van zaken. Het gesprek pakte goed uit. Het antwoord van de delegatieoverste was: "geen bezwaar, koop het maar, straks kunnen we het generalaat inlichten". Het besluit werd via meneer Zaldy aan de eigenaar meegedeeld. Bleef over nog enkele kleinigheden duidelijk op papier te zetten. De certificaten van de gronden gelegen aan Jalan Joyo Agung, daerah Merjosari totaal met een oppervlakte van 15.726 m2, zouden op naam van Kongregasi Serikat Maria Montfortan komen.
Nu de grond gekocht was, werd met meneer Zaldy afgesproken dat, na het ontvangen van een schets gemaakt door Bandung, zijn dochter en architect Irene een tekening zou maken. Na alles zo goed mogelijk besproken te hebben gingen Arnold en Piet met de bus Kramatjati terug naar Bandung.
Scholasticaat verhuist
Het resultaat van de observatie werd goed ontvangen door de vormingsleiders. Om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de bouw in Malang was vereist meteen aan de generaal verlof te vragen het scholasticaat te verkopen. In een brief van 28 juli gaf de delegatie-overste deze wens door aan pater generaal. Bij de bespreking van de vorm en inhoud van het te bouwen scholasticaat, stelde pater Widodo voor zowel S1 als S2 daarin plaats te geven. De communiteit S1 aan de ene kant van het gebouw en de communiteit S2 aan de andere, beiden kunnen dan op hun eigen manier leven en begeleid worden. Men was het eens erover dat het een twee verdiepingen gebouw zou worden. Nadat overeen- gekomen te zijn werd door de vergaderende vormingsleiders een lijst van gewenste ruimtes opgesteld. Aan architect Irene de taak al de verlangens om te zetten in een tekening. Als slot vroegen de vormingsleiders dat het nieuwe scholasticaat in 2005 klaar zou zijn.
Dochters der Wijsheid arriveren in Indonesië
Sr. Jacqueline Lagrandeur (Canada) en Sr. Josée (Canada) waren de eerste Dochters der Wijsheid die in Indonesië kwamen wonen en werken. Op 2


   390   391   392   393   394