Page 403 - geschiedenis
P. 403

Hoofdstuk 10. Indonesiƫ Generale Delegatie 2002 - 2005 389
missionarissen jarenlang het christelijk geloof in West-Borneo gezaaid hadden; nu wilden ze de jeugd laten weten dat het hun beurt is dat zaad vrucht te doen dragen. Youth Camp werd gehouden in de voortuin van het klooster Deo Soli.
De viering van het jubileumjaar werd een goede gelegenheid om jong en oud kennis te laten maken met het montfortaanse erfgoed. Dat het een succes werd bleek uit het grote aantal aanvragen om zich te mogen aansluiten bij de Vrienden van Montfort.
Van Bandung naar Malang
Volgens afspraak moest op 4 juni 2005 het Montfort-seminarie in Jalan Surya Sumantri 83, waar 18 fraters, 2 vormingsleiders en 2 werknemers waren, leeg zijn. Gingen de fraters na het semesterexamen normaliter op vakantie, deze keer was het anders. Nu moesten ze het huis verlaten en klaar maken voor nieuwe bewoners. Reeds vanaf 17 mei waren ze bezig geweest beetje bij beetje de inventaris te verhuizen naar Malang. Ze waren begonnen met het sturen van een gedeelte van de bibliotheek; vier dagen later de inventaris van het klaslokaal met enkele spullen uit de recreatiezaal enz. Vanaf 23 mei vertrok bijna dagelijks een vrachtwagen met verhuisboedel richting Malang. Op 29 mei werd voor het laatst de eucharistie gevierd; daarna waren de banken uit de kapel aan de beurt. Wegens gebrek aan stoelen, die reeds vertrokken waren naar Malang werden vloerkleden gebruikt om aan de vele mensen die aanwezig waren een kans te geven de mis bij te wonen. Twee dagen later vertrokken de fraters met de bus 'Pahala Kencana' naar Malang en bleven Br. Gunarto en frater Santoso over. Zij vertrokken op 4 juni samen met pater Arifin die naar Yogyakarta ging. Dit was einde Montfort-seminarie Bandung.
Inzegening van het nieuwe Montfort-seminarie
Bijna een jaar na de eerste steenlegging op 6 september 2004 door Mgr. H. J. S. Pandoyoputro, bisschop van Malang en assistent-generaal Huub Louis, had op 14 augustus 2005 de inzegening plaats van het nieuwe Montfort-seminarie door dezelfde bisschop. De nieuwe rector pater Konradus Hancu noemde het een wonder zulk een mooi gebouw te hebben. Mgr. Pandoyoputra sprak de wens uit dat het mooie gebouw een weerspiegeling mag zijn van hetgeen er binnen gebeurt en dat de manier van leven een afspiegeling mag zijn van de naam gegeven aan het seminarie "Pondok Kebijaksanaan" (Zetel der Wijsheid). De bisschop zei de invloed van de montfortanen reeds te bespeuren in de wijze waarop zij betrokken zijn bij het Maria Legioen en voegde eraan toe: "De


   401   402   403   404   405