308e sterfdag van Montfort

Op 28 april 2024 was het 308 jaar geleden dat onze stichter, Louis-Marie Grignion de Montfort, overleed in St. Laurent-sur-Sèvre, Frankrijk (in 1947 werd hij heilig verklaard).

Wereldwijd komen de montfortanen op deze dag samen, zo ook dit jaar. Bij ons in het klooster betekent dit dat, behalve de twee confraters die in Brazilië verblijven (Pee de Waard en Anton van Noije) en de drie confraters in Zorgcentrum ‘Op den Toren’ in Nuth (Wiel Logister, Lei Louis en Charles Heijnen), iedereen in de communiteit Vroenhof aanwezig was. Zo ook Pierre Robertz, de oudste montfortaan in Nederland, die op 94-jarige leeftijd naar het zuiden des lands afreisde, samen met mijn oud-collega Marian Claeren die zo aardig was hem op te halen in zijn appartement in Doorn.

Na de viering, voorgegaan door vice-provinciaal-overste Peter Denneman, werd een groepsfoto gemaakt. Na dit “cheese”-moment was het tijd voor een overheerlijk aspergebuffet met zalm, ham en ei, krieltjes en gemengde salade. Uitstekend verzorgd door Maurice Kikken Catering uit Ulestraten, hetgeen ook wel een keer benoemd mag worden. Maurice verzorgt al jarenlang onze buffetten op montfortaanse feestdagen, waarvoor dank.