SMM-Memorial

monument

Inzegening SMM-Memorial

op 28 april 2018 op het kloosterkerkhof in Schimmert

Aan het begin van jullie leven kregen jullie de namen die hier nu in steen staan gebeiteld.

Water van leven was er toen jullie gedoopt werden en jullie naam voor het eerst officieel klonk. Met water ten leven tekenen we jullie voltooid leven. Dat deze stenen jullie namen levend houden en dat jullie zo gekend blijven bij ons.

God, die om alles gezegend is, zegene deze tastbare tekenen van jullie aanwezigheid onder ons: + Vader, Zoon en heilige Geest.

Met deze woorden zegende Peter Denneman het nieuwe SMM-Memorial in op 28 april 2018. Het is een plek waar de naam van alle Nederlandse montfortanen, elders ter wereld of in Nederland begraven, een thuis krijgen. Familieleden van montfortanen en betrokkenen waren aanwezig bij deze bijzondere gebeurtenis. Vanaf 10.00 uur was ontvangst met koffie in 't Weverke in Schimmert en rond half 12 vertrok iedereen naar het kloosterkerkhof. Er was een gebedsviering, voorgegaan door Peter. Richard Schreurs smm speelde het keyboard en Evelyn Braeken de dwarsfluit. Er werden namen gelezen van overleden confraters. Afgewisseld met gebed en zang. Familieleden legden bloemen en dankzij de prachtige foto's van Lou Zeegers kunnen we na blijven genieten van deze mooie dag.