Nr 2 - oktober 2013

Het is even wennen, maar na 22 jaar (sinds april 1991) de ‘Wijzer’ (pijl) als symbool te hebben, is het tijdschrift bij de tijd gebracht. We horen graag wat u ervan vindt.
Ben Faas brengt paus Franciscus, Montfort en het laatste boek van Wiel Logister ‘Geraakt door de nederigheid van God’ bij elkaar in zijn artikel, met een bijzondere titel.
Twee gouden jubilarissen vertellen over hun groei dankzij hun ontmoetingen  met medemensen. Piet Derckx bezocht St-Laurent-sur-Sèvre, bron van Montfortaans verleden en voor de toekomst. Een impressie van de boekpresentatie op 25 maart in Vroenhof én het symposium op 27 april in de Montfortkapel in Oirschot vindt u op de middenpagina’s. In het museum in Genhout vond John van Oss een simpel wasbakje, maar met een bijzondere bestemming.  U leest hoe de congregatie overal ter wereld jongeren inspireert en welke indruk Montfort maakte 125-jaar geleden in Schimmert.  We sluiten af met de Wijzertjes. De redactie hoopt dat u het vernieuwde blad met plezier zult lezen.


Peter Denneman, Ben Faas, John van Oss en Marian Claeren