Uitstapje montfortanen en medewerkenden naar Kessel-Lo (België) op 28 september 2022

IN CAUDA VENENUM

Het was een mooie dag en een mooi uitstapje naar het ‘nieuwe’ montfortaanse onderkomen in België. De chauffeur van de bus was goed geïnstrueerd en liet ons op een bepaald moment los. En wij, na een korte kerkdienst in de nabijgelegen kapel, maar ronddwalen door het huis om alles te bezichtigen wat er maar te zien viel: kamers, eetzaal, wasruimte, wc’s en wat dies meer zij.

Bij het instappen hadden we al een obstakel overwonnen. Toen bleek broeder Lei Louis ineens te zwaar voor de buslift, die als aan de grond genageld bleef steken. Na enig gemorrel lukte het dan toch eindelijk en konden we de weg op. En onderweg hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Maar, zoals de titel al aangeeft, ‘in cauda venenum’ oftewel ‘het vergif zit hem in de staart’.

We waren aan het eind van onze bezoekje en gingen naar buiten. Peter Hoogland ook met zijn rollator. Edoch: we moesten buiten naar rechts en hij ging naar links. En toen was Leiden in last. Opeens was er een verloren schaap. We waren er eentje kwijt en die was nergens te vinden. Eigen zoekdiensten werden ingeschakeld en die vonden niets. Maar we hadden nog een troef achter de hand: de politie. Die is gelukkig effectief opgetreden. Laat de Belgen maar lopen, hoor! Ze hebben hem ergens in de buurt gesignaleerd, ingeladen en op de juiste plek afgeleverd. En toen hoefden we alleen nog maar naar huis te rijden.

Ook dat is goed verlopen. We werden allemaal heelhuids weer bij Vroenhof uitgeladen. En de lift van de bus werkte uitstekend. Broeder Lei is dus ook weer veilig geland, ondanks het ontbreken van een parachute.

Wanneer kunnen we weer zo iets verwachten? Laat a.u.b. de adempauze niet te lang duren. We zijn nog mobiel genoeg.

Math Vroemen smm