open Kloosterdag

Open Kloosterdag 2014

Op zaterdag 10 mei 2014 zijn er weer verschillende kloosters in Nederland die hun deuren openstellen voor publiek. Voor de montfortanen ontbreekt de mogelijkheid gasten te ontvangen in hun beide kloosters, maar het SintHubertusKunstCentrum in Genhout (Lb) ontvangt u met open armen om u aan de hand van verschillende voorwerpen door de geschiedenis van de Nederlandse provincie te leiden.

De Konferentie Nederlandse Religieuzen houdt zich al een paar jaar nadrukkelijk bezig met het thema van de economie. De laatste twee jaar organiseerde zij samen met twee andere katholieke organisaties - Justitia & Pax en DISK - twee symposia over eerlijke duurzame economie. Dit jaar heeft de KNR gekozen voor een brede bezinning onder religieuzen zelf over de actuele betekenis van vrijwillige armoede tegen de achtergrond van de economische crisis. Deze bezinning heeft geleid tot 'Geroepen om te delen - open brief van de religieuzen over de economie'. Via de onderstaande link vindt u de tekst.

Op Open Kloosterdag,  twee weken voor de verkiezingen voor het Europees parlement presenteert de KNR deze brief in de Hircos-communiteit in de Haagse Schilderswijk. De religieuzen gaan in gesprek met politici en beleidsmakers. Ook enkele mensen die nauw betrokken zijn bij het leven van kansarmen in de samenleving reageren op de brief en delen hun ervaringen.

brief over de economie - samenvatting61